Panine me Cokollate
(PAIN AU CHOCOLAT)
Per 16 panine
Dozat
-
300 gr miell 00.
-
10 gr maja birre
-
1 veze
-
35 gr sheqer
-
Pak kripe
-
175 ml qumesht
-
150 gr gjalpe
-
120 gr cokollate te zeze
-
1 veze per te lyer siper paninet
-
Procedura
- Ne nje ene perzieni bashke qumeshtin,majane,sheqerin dhe vezen.
- Shtoni miellin dhe vazhdoni ta perzieni.
- Hidhni pak kriper dhe vazhdoni te krijoni nje brume homogjen.
- Masen e brumit te punuar e mbeshtillni me nje qese dhe lereni te pushoje per 30 min.
- Gjalpin te cilin me pare e keni nxjerre nga frigoriferi dhe eshte zbutur e vendosni ndermjet dy letrave qe sherbejne per pjekje dhe formoni nje pete.E vendosni me pas ne frigorifer.
- Pasi ka kaluar 1 ore merni gjalpin dhe brumin.Krijoni nje pete pak a shume katrore dhe vendosni gjalpin siper sic eshte ne forme pete.Palosni 4 cepat ndermje tyre.
- E zgjatni brumin lehtesisht me kujdes (duke perdorur pecin) ne menyre qe mos dale gjalpi jashte.
- Beni palosjen ne 3 pjese.
- Perseriteni procesin duke e zgjatur brumin perseri dhe duke bere palosjen ne 3 pjese.
- E hapni nje pete pak a shume ne forme katerkendore.
- E ndani peten ne strisha pak a shume 6 – 7 cm .Dhe me pas ne forma drejtkendore.
- Ndajeni cokollaten ne copa drejtekendeshe dhe filloni ti vendosni tek format e brumit.
- Vendosini ne nje tave larg nga njera tjetra dhe lerini derisa te dyfishojne volumin e tyre per 2 ore.
- Lyejini me te verdhen e vezez dhe hidhini pak sheqer siper.
- I vendosni ne 180 grade ne furre te parangrohur,per 10 min ose derisa te marin ngjyre te arte.
https://goo.gl/photos/F59b8i2AtxXUAS8T6
Krostate me
ananas (TARTE A' L'ANANAS)
Per 6 persona
Dozat
-
500 gr ananas i konservuar ne feta.
-
150 gr xhelatine frutash (marmalade sipas
deshires)
-
2 luge konjak
-
Brumin frolla
-
Kremin e pasticerise
Procedura
- Vendosini ne zjarr mesatar nje tenxhere ku hedhim vetem lengun e ananasit te konservuar per 5minuta.
- Shtoni ananasin ne feta dhe vazhdoni zierjen dhe per 5 min te tjera .
- Hiqini fetat e ananasit dhe lerini te ftohen.
- Hidhni xhelatinen e frutave dhe konjakun dhe perziejeni derisa te arrije te trashet lengu (duhet te arrije temp afersisht 108 grade).
- Pasi te keni pergatitur brumin frolla dhe e keni pjekur (linkun e gjeni ketu Brumi frolla ) mbulojeni pjesen e siperme me kremin e anasit qe krijuar duke lene nje pjese te vogel per dekorin ne siperfaqe.
- Hidhni kremin e pasticerise.
- Vendosni ananasine ftohur.
- Siper mund ta dekoroni me copa frutash te thata ose bajame sipas deshires si dhe me kremin e anasit te mbetur.
No comments:
Post a Comment